Trends 4 december 2023 3 min.

Pumpkin Geuren

September en oktober zijn traditioneel de maanden voor pumpkin geuren.
Veel mensen zetten pompoenen in of om hun huis om langzaam de herfst binnen te halen.

Prachtige aardetinten met soms een felle uithaal van oranje brengen de gezellige herfstsfeer in je huis. Om het af te maken hoort daar natuurlijk ook een pompoen of te wel pumpkin geur bij! Natuurlijk kun je zelf je pompoenen kweken om deze warme sfeer in je huis te krijgen. Maar dat is nog best een werkje en in juni kunnen de planten pas naar buiten. Hier lees je meer over alles wat erbij komt kijken om je pompoenen zelf te kweken. Daarnaast is pompoensoep een echte trend! Voor een lekker recept houden wij ons zeker aanbevolen. De warme sfeer kun je in je huis brengen met drijfkaarsen, dinerkaarsen etc maar natuurlijk ook met de heerlijke pumpkin geuren waar een steeds groter aanbod in is.

Welke pumpkin geuren zijn er

De laatste jaren zien we dat (bijna) elk merk wel een pumkin geur heeft.

Zo komt Bridgewater Candle met Harvest Pumpkin en Greenleaf met Heirloom Spice. Deze merken bekend om oa hun geurzakjes, geurkaarden en geurstokjes brengen zo de warme tikje zoete geur in je huis. Elke Pumpkin geur heeft vaak een kruidige basis. Zoals bijvoorbeeld Harvest Pumpkin dat heeft met kardemom en kaneel. Het vrolijke pompoen plaatje op het geurzakje van Bridgewater brengt je helemaal in de herfst stemming.

Village Candle brengt alleen geurkaarsen maar dan wel meteen in een uitgesproken Pumpkin geur en in een prachtige kleur oranje.

Spiced Pumpkin is zoals veel Village Candle geuren een tikje zoet met een basis van karamel en heeft vleugen sinaasappel en gember die de geur wat frisser maken. Village Candle met de 2 lonten die zorgen voor een snellere pool en dus een betere geurafgifte hebben een heel lange brandduur zodat je lang van de kaars kunt genieten.

Stijlvol en met respect voor het milieu is de Vellutier geur Spiced Pumpkin Soufle. Vellutier maakt zijn produkten van koolzaadwas. Dit is het Europese alternatief voor sojawas. Koolzaadwas is milieu vriendelijker GMO vrij dierproefvrij en vegan. Koolzaadwas heeft een laag smeltpunt van 46 graden en is daarom zeer geschikt voor geurkaarsen en wax melts. De kaarsen hebben een speciale katoenen lont gemaakt van Egyptisch katoen, waardoor de kaars rustig brandt met een mooie en schone vlam. De geur Spiced Pumpkin Soufle heeft een licht oranje tint en is ook een zachtere en zoetere geur als de meeste Pumpkin geuren.

Nieuw is de woodwick pumpkin geur Pumpkin Praline. De geurkaars met de houten lont die zo gezellig “knettert”  Een parachtige oranje tint brengt een pompoenen geur met vanille, gember en nootmuskaat.
Denk wel om de speciale zorg die de houten lont nodig heeft of lees alles daarover op deze pagina. Belangrijk is om de lont kort te houden zodat deze niet gaat walmen.

Halloween.

Een merk als Yankee Candle brengt vaak een Halloween geur uit. Dit jaar geen Pumpkin geur maar Witches Brew. Deze tikje mysterieuze geur in zwart heeft een basis van patchouli maar in alle foto’s die Yankee Candle heeft gemaakt zie je zekere de pompoenen terug!

Tot slot vind je in de outlet nog een aantal heerlijk Village mini Halloween kaarsen.

Ghost Cemetry, Glamm Apple en natuurlijk de pompoenen geur Pumpkin Scarecrow. Deze geuren zijn nu met korting en als je 3 artikelen uit de outlet kiest ontvang je zelfs 10% extra korting.