Trends 4 december 2023 4 min.

Tips voor het juist branden van Woodwick Kaarsen

Wat leuk je hebt een Woodwick kaars aangeschaft bij Geurvoorjehuis.nl en nu ga je genieten van de heerlijke geuren.
Een Woodwick kaars is bijzonder door de houten lont, de pluswick lont die in 2011 werd geïntroduceerd. Deze lont is een gepatenteerde kruisvormige lont die is gemaakt van  hout en in natuurlijk hars is gedompeld. Dit maakt de lont en daardoor ook de kaars uniek. Maar daarom heeft een Woodwick kaats ook wat ander onderhoud nodig dan een kaars met een gewone lont.

Woodwick tips op een rijtje

 •  Zorg dat de  Woodwick kaars altijd minimaal 3 uur brandt, bij voorkeur zelfs tussen de 4 en 5 uur voor het meeste ideale geur en pool* resultaat.Echter langer dan 6 uur achter elkaar wordt afgeraden.
 •  De houten lont moet regelmatig getrimd worden. Zorg dat de lont altijd maximaal  0.5 centimeter boven de kaars uitsteekt liever nog korter. Dit zal ervoor zorgen dat je WoodWick kaars beter en mooier opbrandt en voorkomt roetvorming. Roetvorming ontstaat door een te lange lont.
  NB Heartwick Elipse kaarsen mogen niet getrimd worden.
 •  Hoe trim je een WoodWick lont? Wacht tot de kaars gestold is en tik zachtjes tegen het lontje aan, het lontje zal afbreken. Herhaal dit tot de aangegeven lengte bereikt is. Verwijder de restjes.
  Roetvorming op het glas kan ook ontstaan door een vervuilde lont. “Krab” de lont voorzichtig af met een (schil) mesje en hij brandt weer prachtig!
 • Een Woodwick kaars is gaan tunnelen*, dit gebeurt alleen als de kaars niet lang genoeg heeft gebrand. Als dit voorkomt kun je dit eenvoudig oplossen door de kaars minimaal 3 uur te laten branden, hierdoor gaat de kaars poolen en is het probleem opgelost. Hierdoor kan het voorkomen dat het lontje “kopje onder” gaat. Pak dan wat keuken- of toiletpapier en sop dit in de vloeibare soja, hierdoor haal je wat sojawax uit de kaars en het lontje komt weer boven.
 • Plaats de deksel pas weer op de kaars als deze volledig afgekoeld en gestold is.
 • Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden en beschadigen.
 • Kijk dit filmpje voor meer info.

De begrippen tunnelen en poolen.

Je hebt net kunnen lezen over 2 begrippen “poolen” en “tunnelen” Hier wordt uit gelegd wat we daarmee bedoelen.

Poolen: wanneer een kaars correct gebrand wordt zal deze poolen. Deze soja zal tot aan het glas vloeibaar worden zonder een vaste ring van soja tegen de rand.

Tunnelen: als de kaars niet correct word gebrand zal deze in een tunnel naar beneden branden. Dit is het tegenovergestelde van poolen. Bij tunnelen blijft er wel een vaste ring van soja aan de rand kleven.

Tips
* De WoodWick large jars bevatten de meeste geurolie, dus van alle jars geven zij de meeste geur af bij geurvoorjehuis bieden we het complete assortiment.
* Hoe groter de pool kan worden hoe meer geur de kaars afgeeft.
* Houd de geur van de maand aanbiedingen in de gaten dan scoor je 25% korting!
* Let wel op: zorg altijd dat de kaars poolt voor je hem dooft anders gaat de kaars de volgende keer tunnelen.
* Maak een account aan bij geurvoorjehuis.nl voor je besteld. Zo ontvang je geurpunten voor korting op een volgende bestelling.
* Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe geuren en actie’s.

Woodwick Elipse hebben een heel speciale vorm en brengen zo echt het haard gevoel in je huis.  Ze hebben e speciale aandacht nodig kijk hier  voor meer info.

De Woodwick Geuren.

Het is altijd lastig om de juiste Woodwick geur te kiezen.

Fireside en Linen zijn de twee bekendste geuren. Fireside is een houtige geur en Linen een licht frisse zeer neutrale geur.Verder is ons advies: ga met de seizoenen mee. Dus een bloemengeur in het voorjaar. Zomers een zonnige geur. Natuurgeuren in het najaar en ’s winters kaneel of den.

Ook is het natuurlijk altijd leuk om een nieuwe geur te proberen. Deze vind je op een speciale pagina. Elke maand hebben we bij geurvoorjehuis  2 of 3 geuren van de maand. Dit zijn geuren met 25% korting. Om beter van een geur te kunnen genieten is het altijd goed om regelmatig te wisselen van geur. Dit voorkomt geurblindheid en laat je weer extra genieten van een geur.