Tips om optimaal van je woodwick kaars te genieten

Waar moet je rekening mee houden bij een WoodWick kaars?

* Zorg dat de kaars altijd minimaal 2 uur brandt, bij voorkeur zelfs tussen de 3 en 4 uur voor het meeste ideale geur en pool* resultaat.Echter langer dan 6 uur achter elkaar wordt afgeraden.
* De houten lont moet regelmatig getrimd worden. Zorg dat de lont altijd maximaal  0.5 centimeter boven de kaars uitsteekt liever nog korter. Dit zal ervoor zorgen dat je WoodWick kaars beter en mooier opbrandt en voorkomt roetvorming. Roetvorming ontstaat door een te lange lont. NB Heartwick Elipse kaarsen mogen niet getrimd worden. 
* Hoe trim je een WoodWick lont? Wacht tot de kaars gestold is en tik zachtjes tegen het lontje aan, het lontje zal afbreken. Herhaal dit tot de aangegeven lengte bereikt is. Verwijder de restjes. 
*Roetvorming op het glas kan ook ontstaan door een vervuilde lont. “Krab” de lont voorzichtig af met een (schil) mesje en hij brandt weer prachtig!
* Een kaars is gaan tunnelen*, dit gebeurt alleen als de kaars niet lang genoeg heeft gebrand. Als dit voorkomt kun je dit eenvoudig oplossen door de kaars minimaal 3 uur te laten branden, hierdoor gaat de kaars poolen en is het probleem opgelost. Hierdoor kan het voorkomen dat het lontje “kopje onder” gaat. Pak dan wat keuken- of toiletpapier en sop dit in de vloeibare soja, hierdoor haal je wat sojawax uit de kaars en het lontje komt weer boven.
* Plaats de deksel pas weer op de kaars als deze volledig afgekoeld en gestold is.
* Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden en beschadigen.

*Poolen: wanneer een kaars correct gebrand wordt zal deze poolen. Deze soja zal tot aan het glas vloeibaar worden zonder een vaste ring van soja tegen de rand.

*Tunnelen: als de kaars niet correct word gebrand zal deze in een tunnel naar beneden branden. Dit is het tegenovergestelde van poolen. Bij tunnelen blijft er wel een vaste ring van soja aan de rand kleven.

Tips
* De WoodWick large jars bevatten de meeste geurolie, dus van alle jars geven zij de meeste geur af bij geurvoorjehuis bieden we het complete assortiment.
* Hoe groter de pool kan worden hoe meer geur de kaars afgeeft.
* Let wel op: zorg altijd dat de kaars poolt voor je hem dooft anders gaat de kaars de volgende keer tunnelen