Tips voor het onderhouden van je WoodWick kaars

Wat leuk, je hebt een WoodWick kaars aangeschaft bij Geurvoorjehuis.nl! Nu kun je gaan genieten van de heerlijke geuren van dit exclusieve Amerikaanse merk. De geurkaarsen van WoodWick staan bekend om de houten lont. Deze PlusWick lont werd in 2011 geïntroduceerd, het maakt een kenmerkend knetterend geluid dat doet denken aan een rustiek haardvuur. De lont is een gepatenteerde kruisvormige lont die is gemaakt van natuurlijk hout, dit hout is bovendien in natuurlijk hars gedompeld. Dit maakt de lont, en daardoor ook de kaars, uniek. Door de bijzondere lont heeft een WoodWick geurkaars echter ander onderhoud nodig dan een gewone geurkaars. Wij geven je daarom tips voor het onderhouden van jouw WoodWick kaars.

Hoe onderhoud je de lont van een WoodWick kaars?

Door een goede verzorging van de kaars kun je optimaal genieten van de heerlijke geuren die WoodWick kaarsen bieden. Bij WoodWick kaarsen met de PlusWick lont is het trimmen van de lont heel belangrijk voor een goede verbranding. Maak gebruik van de volgende tips om de lont van jouw Woodwick kaars te onderhouden:

 • De houten lont moet regelmatig getrimd worden. Zorg dat de lont altijd maximaal 0.5 centimeter boven de kaars uitsteekt. Het best kun je de lont nog korter houden. Dit zal ervoor zorgen dat je WoodWick kaars beter en mooier opbrandt. Bovendien wordt roetvorming tegengegaan, roet ontstaat namelijk door een te lange lont.
 • Om een WoodWick lont bij te trimmen moet je wachten tot de kaars gestold is, anders krijg je lontresten in de vloeibare was. Zodra de was droog is tik je zacht tegen de lont aan, het verbrande hout zal dan afbreken. Je kunt hiervoor een schaartje of mesje gebruiken. Herhaal dit tot de gewenste lengte bereikt is. Haal nu de resten van de lont weg.
 • WoodWick biedt ook kaarsen aan onder de naam HeartWick Elipse kaarsen. De lont van dit type kaars mag niet getrimd worden.

Aanvullende tips voor het onderhouden van een WoodWick kaars

Niet alleen de bijzondere lont van een Woodwick kaars vraagt onderhoud. Voor een optimale verbranding en ultieme geursensatie maak je gebruik van de volgende tips:

 • Zorg ervoor dat de kaars altijd minimaal 3 uur brandt, bij voorkeur zelfs tussen de 4 en 5 uur voor de meeste ideale geur. Je creëert dan ook een goede pool rond de vlam. Langer dan 6 uur achter elkaar wordt echter afgeraden.
 • Heb je roetvorming aan de binnenkant van het glas? Dit kan komen door een te lange of vervuilde lont. Maak gebruik van bovenstaande tips om de lont in te korten. Jouw WoodWick geurkaars zal weer mooi branden.
 • Roetvorming aan de binnenkant van een glas kan eenvoudig worden schoongemaakt met een stuk keukenpapier.
 • Een kaars kan gaan tunnelen als de kaars niet lang genoeg aanstaat. De vlam creëert dan een soort tunnel waardoor de lont als het ware kopje onder gaat. Daarnaast verloopt de verbranding niet goed, waardoor er soja was aan de rand achterblijft. Laat de lont daarom minimaal 3 uur branden. Je kunt het kopje onder gaan oplossen door wat was uit de kaars te halen met een keukenpapiertje.
 • De deksel van de kaars mag pas weer op de kaars gezet worden wanneer deze volledig afgekoeld en gestold is.
 • Je kunt de deksel van de kaars gebruiken als onderzetter om ervoor te zorgen dat de ondergrond niet te heet wordt.
 • Het wordt ook sterk aanbevolen om de kaars niet in de buurt van ventilatieopeningen of open ramen te plaatsen om te voorkomen dat tocht de vlam vangt of de kaars voortijdig uitblaast.
 • WoodWick-kaarsen zouden rookvrij moeten zijn. Als jouw kaars rookt, dan staat het waarschijnlijk in een tochtige omgeving en moet deze worden verplaatst.

De meest gestelde vragen over WoodWick kaarsen

WoodWick Candles is één van de snelst groeiende kaarsenmerken in de wereld. Het is dan ook logisch dat er vragen van klanten zijn. De volgende vragen worden het meest gesteld:

Hoe werken WoodWick kaarsen?

WoodWick kaarsen zijn een mix van soja en paraffine. Deze mengeling zorgt voor een schonere en rookvrije verbranding. Het kenmerkende kenmerk van de kaarsen is de houten lont die knettert terwijl hij brandt, dit staat bekend als Pluswick-technologie. De houten lont zorgt voor een rustgevend knetterend geluid dat niet alleen aangenaam is om te horen, maar het zorgt ook voor een dansende vlam.

Waarom blijft mijn WoodWick kaars niet branden?

Zorg ervoor dat je de lont voor elk gebruik tot een halve centimeter bijsnijdt. Blijft de kaars nog steeds niet branden of heb je moeite om de lont aan te krijgen? Wacht dan tot de kaars is afgekoeld en knip een deel van de was rond de randen van de lont weg. Zodra de kaars blijft branden, moet je ervoor zorgen dat de gesmolten was de randen van de container bereikt. Dit zorgt voor een gelijkmatige verbranding.

WoodWick kaarsen bestellen bij Geur voor je Huis

De geurkaarsen van WoodWick zijn erg populair bij onze klanten. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jij optimaal kunt genieten van deze heerlijke geuren in de prachtige sfeervolle glazen. Daarom hebben we je tips gegeven voor het onderhouden van jouw WoodWick kaars. Woodwick kaarsen zijn er in 5 formaten en meer dan 50 geuren. Geur voor je Huis biedt het complete assortiment van het merk. De large jars van Woodwick bevatten echter de meeste geurolie, deze geven dan ook de meeste geur af. Wij raden aan om de kaars lang aan te laten staan, minstens 3 uur. Dit zorgt voor een grote pool rond de lont, waardoor er meer geur wordt afgegeven door de kaars.

Ben je een fan van WoodWick kaarsen? Houd dan de geur van de maand aanbiedingen in de gaten! Wij bieden dan geurkaarsen aan met 25% korting! Als je een account aanmaakt bij Geur voor je huis dan ontvang je geurpunten, hiermee kun je sparen voor korting op een volgende bestelling. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe geuren en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Woodwick kaarsen zijn er in 5 formaten en meer dan 50 geuren.

Deze verzenden wij snel naar elk gewenst adres is Nederland, Belgie of Duitsland.