Ben jij ook steeds bewuster bezig met het milieu? Wil je wel genieten van het leven en de heerlijke producten die er bestaan, maar maak je wel steeds meer bewuste keuzes? Dan heb je vast wel eens gehoord van drogerballen! Ballen die je in de droger doet om de was sneller te laten drogen en bovendien heerlijk te laten ruiken. Veel mensen maken gebruik van een wasdroger. Het is gewoon erg aangenaam dat pas gewassen kleding, handdoeken en beddengoed zacht en vrijwel droog uit de droger vandaan komt. Helaas gebruikt het apparaat wel veel elektriciteit, bovendien gebruiken veel mensen wasverzachter in de wasmachine. Beiden zorgen voor een flinke aanslag op het milieu. Drogerballen zijn een goede oplossing hiervoor.

Maar wat zijn drogerballen, hoeveel drogerballen moet je gebruiken en wat doen drogerballen precies? Je leest er alles over in dit blog!

Drogerballen

Wat zijn drogerballen?

Drogerballen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor een wasverzachter. De ballen zorgen ervoor dat het drogen van de was sneller werkt, hierdoor verbruik je minder energie. Je kunt drogerballen van verschillende materialen kopen, zoals wol, plastic of vilt. De droogballen van plastic zijn een stuk zwaarder dan de andere materialen. Dit heeft als voordeel dat het wasgoed in de droger goed gescheiden wordt. Een nadeel van deze ballen is dat ze door de zwaarte belastend zijn voor de droger en jouw was. Je was zal er sneller door slijten.

Heb je een gevoelige huid? Of wil je dat jouw was en wasdroger lang meegaan? Dan zijn droogballen van wol of vilt de beste keus.

Hoe werken drogerballen?

Drogerballen helpen om de luchtcirculatie in de droger beter te maken. Hierdoor zal de kleding in de droger op een gelijkmatige manier en sneller drogen. Je stopt bij je was een aantal ballen in de droger. De ballen kunnen er dan voor zorgen dat jouw droger tot zelfs 25% minder energie verbruikt. Bovendien komt jouw was nog zachter uit de droger vandaan. Het verminderde energieverbruik komt doordat de ballen warmte absorberen. Deze warmte wordt normaal gesproken niet goed verdeeld in de droogtrommel. De ballen gaan tussen de was zitten, waardoor de was gelijkmatiger en daardoor sneller gedroogd wordt.

Hoeveel moet ik gebruiken?

Drogerballen worden vaak in een set van drie of vier ballen verkocht. Maar hoeveel drogerballen moet je gebruiken? Als de droger vol is kun je alle drie of vier ballen erbij doen. Is de droger niet geheel gevuld, dan volstaat het om slechts twee ballen te gebruiken. In principe is het ook een kwestie van testen. Je bepaalt helemaal zelf hoeveel ballen je erin wilt doen. De ballen worden vaak verkocht in een zakje. Het is niet de bedoeling dat je de ballen in de zak doet en dan in de droger stopt. Het zakje is slechts bedoeld om de ballen in te bewaren.

Hoelang gaan ze mee?

De drogerballen kun je heel lang gebruiken, het duurt heel lang voordat ze slijtage gaan vertonen. De ballen kunnen iets krimpen door het gebruik in de droger. Door ze af en toe te wassen kun je ze weer groter laten worden. Regelmatig wassen is aan te raden, want op die manier kun je ze weer neutraal laten ruiken, zeker wanneer je een geur aan de ballen toevoegt. Om ze te wassen kun je de drogerballen in een oude panty doen en deze dichtknopen. Was ze op een kort programma in de wasmachine. Je zou ze ook bij de handdoeken was kunnen doen. Als het programma klaar is dan verwijder je ze uit de panty. Schoon en klaar om te gebruiken in de droger!

Droger ballen kopen bij Geur voor je Huis

Ben jij op zoek naar milieuvriendelijke drogerballen van wol? Kies dan voor drogerballen van Bridgewater Candle! De ballen komen in een set van vier en worden geleverd in een handig zakje. De droogballen zijn heel goed te combineren met de Sweet Grace wasparfum van Bridgewater Candle.

De drogerballen zullen jouw was een enorme geurboost geven, bovendien bespaar je veel droogtijd! Bestel jouw droogballen vandaag nog bij Geur voor je Huis, dan heb je ze morgen in huis!

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Hallo daar!

  • Lijst Titel 1

  • Lijst Titel 2

  • Lijst Titel 3